sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Longchamp - feikki vai aito?

Tästähän syntyy siis ensimmäinen kirjoitus neuvomaan miten tunnistaa aito Longchampin laukku. Pitäydytään nyt näissä "peruslaukuissa" ja mahdollisesti myöhemmin muistakin mikäli tarve vaatii! Lisään mukaan paljon kuvia vertailua varten, koska kuva kertoo enemmän kuin monet selitykset :)

Koetan saada myös lisättyä kuvia myöhemmin, jos törmään hyviin esimerkkeihin. Kuvien feikit ovat sellaisia, joihin olen pääsääntöisesti törmännyt kirppiksillä ja huomasin että pari lisäkuvaa olisi vielä ollut hyvä olla, mutta eiköhän tälläkin pääse hyvin eteenpäin!

Ensimmäinen neuvoni on:

Katso mistä ostat! Mikäli olet ostamassa uuden laukun pysyttele sellaisissa kaupoissa ja nettisivustoilla joiden tiedät varmasti myyvän vain aitoja tuotteita. Aina pelkkä hintakaan ei kerro totuutta, sillä monissa tapauksissa feikkejä myydään korkeilla hinnoilla jolloin pelkän hintalapun perusteella arviota ei voi tehdä. Suomesaa aitoja longchampin laukkuja myydään mm. Stockmannilla.

Pysyttele erossa sivuista kuten http://www.longchampstockmann.com/ josta saat taatusti käsiisi feikkejä. Feikkisivustot nimetään usein mahdollisimman hämäävillä nimillä kuten edellä mainittu.

1. Vetoketju ja vedin

Aitojen Longchampin laukkujen vedin on siistiä työtä! Se ei ole röpöpintainen, epätasainen, materiaaliltaan halvan oloinen tai todella kevyt. Teksti vetimessä on helposti luettavissa, ratsastajalogo selkeä ja siinä ei ole teräviä hiomattoman oloisia reunoja.
Osa feikkilaukkujen vetimistä ovat myös siistejä, mutta mikäli vedin on huonolaatuisen oloinen niin se on takuuvarmasti kopio.

Vetimen teksti voi vaihdella myös aidoissa. Ylhäällä pitäisi lukea LONGCHAMP ja alaosassa joko vuosiluku 1948 molemmin puolin tai toisella puolla PARIS ja toisella FRANCE. Vetimen aitoutta on hyvä tarkastella vertaamalla longchamp -tekstin G ja C -kirjaimia. Niissä on hiuksenhieno ero, jossa G:n lenkki on suora ja C:n pyöreä. Piraattilaukuissa tätä eroa ei välttämättä ole tai se on ylikorostettu. kts. feikkejä vetimiä kuva 1

Osassa aitoja laukkuja vetoketjun liikkuvassa osassa on teksti YKK. Huomioi kuitenkin, että kaikissa aidoissakaan tätä ei ole! kts. kuvat.

Tässä esimerkkejä feikeistä:
Feikkejä vetimiä kuva 1
Esimerkkejä aidoista:
Aitoja vetoketjun vetimiä
Aito vedin YKK -tekstillä
Aito vedin ilman YKK-tekstiä

2. Napit ja nepparit

Aidoissa napeissa naaraspaloissa pitäisi lukea Prym Original. Kaikissa aidoissa tätä ei kuitenkaan lue, mutta merkkinä feikistä on, jos nepparissa lukee jotain aivan muuta.
Aidoissa napeissa on urospalan kiinnityskohta on takaa vahvistettu muovirenkaalla. Ihan kaikissa aidoissa sitä ei kuitenkaan ole ja feikeistäkin se voi löytyä. nappi ei myöskään aina ole täysin keskellä muovirengasta edes aidoissa.

Feikki:
Feikkejä nappeja (huomaa tekstit)
Aitoja:
Aitoja nappeja(huomaa tekstit)
3. Tikkaukset

Aitojen laukkujen tikkaukset ovat siistejä ja tasaisia!
Feikeissä tikkien pituudet ja etäisyydet vaihtelevat.
Aidoissa laukuissa päällekäin menevät tikkaukset kulkevat samoista tikinrei'istä.

Aidoissa laukuissa (le pliage) on vetoketjun päiden päälimmäinen tikkaus vaalealla beigellä ja alempi tikkaus ruskealla. Feikeissä ne ovat usein samalla värillä ja yleensä valkoisella. kts. kuva aitoja tikkauksia 2 ja vertaa feikkeihin tikkauksiin.

Feikkejä:
Feikkejä tikkauksia 1 (huomaa tikkauksen väri ja etäisyys)
Feikkejä tikkauksia 2 (huomaa tikkien etäisyydet reunasta ja tikkien mitat)
Aitoja:
Aitoja tikkauksia 1
Aitoja tikkauksia 2 (huomaa tikkauksen värit)
4. Hihnat ja läpät

Aitojen laukkujen hihnoissa ei ole mitään epämääräistä täytettä ja hihnat ovat tukevaa ja paksuhkoa ja AITOA nahkaa. Nahka ei kupruile, mutta aidoistakin laukuista voi lähteä käytössä nahan päältä värillinen pinnoite irti. Jos laukussa on käytetty "röpöpintaista" nahkaa, joka on yleensä le pliage -laukuissa, pitäisi tekstuurista erottua selkeästi ruutuinen salmiakkikuvio.

Hihnoja on laukuissa eri levyisiä.

Läpän takapuolella on myös teksti! Katso, että teksti on siisti ja suorassa. Tekstin sisältö vaihtelee laukun iän ja mallin mukaan, mutta voi olla vaikkapa:

LONGCHAMP PARIS
MODÈLE DÉPOSÉ - MADE IN FRANCE

Feikki:
Feikkejä hihnoja (huomaa sangan sisältä näkyvä täyte)
Aitoja:
Aidot hihnat (huomaa paksuus ja levedet)
Aidot läpät teksteineen
Aidot läpät (huom ensimmäisen läpän tekstuuri)
4. Tuotelaput

En ole itse vielä törmännyt feikkiin, jossa olisi tuotelaput, mutta en epäile etteikö sellaisiakin jossain jo olisi. Tuotelappuja ei silti välttämättä ole aidoissakaan, joten sen puuttuminen ei ole kriittinen asia.
Tuotelappu voi olla nahkainen tai muovia ja jossain laukuissa on molemmat.


Kysymyksiä saa esittää ja yritän täydentää opasta myöhemmin! Nämäkin oppii kyllä hyvin tunnistamaan kunhan niitä hetken aikaa hypistelee käsissään :)

Toivottavasti tästä on apua!

5 kommenttia:

  1. http://www.longchamplaukutsuomi.info/ pystytkö sanomaan yhtään että onkohan nää aitoja ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut kun olen ollut täysin epäaktiivinen täällä :) Valitettavasti ovat feikkejä, kuten vastaavilla sivustoilla yleensä :(

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Moikka!
    Osaisitko sanoa mistä kannattaa ostaa Longchamp Le Pliage Tote laukku ja jos ottaisin Medium koon niin paljon hinta olisi aitona? Olen katsellut noita laukkuja netistä ja huomasin, että Helsingissä sijaitsevassa LONGCHAMP liikkeessä on kyseisen mallin ja merkin hinta 100e kun taas yhdessä nettikaupassa 50e.
    Onko tuo 50e:n laukku mahdollisesti feikki?
    Olisi kiva jos vastaisit mahd. pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi :) Jos haluaa uuden, niin longchampin oma liike tai stocka ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos tulee reissattua, niin lentokentällä on kiva shoppailla, mutta muuten tässä pätee vanha totuus, "jos se on liian hyvää ollakseen totta, niin ei se todennäköisesti ole". Eli jos merkkilaukun saa jostain nettikaupasta merkittävästi alkuperäistä halvemmalla, voi olla lähes varma ettei laukku ole aito.
      Mikäli kelpaa käytetty versio, niin suosittelen facebookin ryhmää nimeltä Laatumerkkien flea market jossa kulkee paljon longchampin laukkuja. Oikeat kuvat pyytämällä ja tämän postauksen ohjeilla pitäisi hyvin pystyä tunnistamaan aidon laukun.
      Toivottavasti tästä oli edes vähän apua! :)

      Poista